Boc avertizeaza: sistemul public de pensii se va prabusi!

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 09:10
1190 citiri
Boc avertizeaza: sistemul public de pensii se va prabusi!

Premierul Emil Boc avertizeaza ca sistemul public de pensii se va prabusi daca nu vor fi aplicate masurile prevazute in Legea pensiilor, pentru care Guvernul a decis sa-si asume raspunderea, precizeaza NewsIn.

"Daca dumneavoastra si alti romani vor dori sa aiba pensie in continuare, vreau sa stiti ca fara masurile pe care le-am prevazut noi in aceasta lege, sistemul public de pensii se va prabusi.

Astazi, ca sa se poata plati pensiile din Romania, bugetul de stat - adica acolo unde sunt banii din taxele si impozitele noastre, imprumuta bugetul asigurarilor sociale cu 1,5 miliarde de euro. (...). Cat credeti ca se mai poate merge asa", a spus Boc la postul public de televiziune.

Potrivit sefului Executivului, termenul prevazut pentru intrarea in vigoare a Legii pensiilor este 1 ianuarie 2010.

Premierul Emil Boc a anuntat marti, la finalul sedintei extraordinare de Guvern, ca Executivul isi va asuma raspunderea pe Legea pensiilor.

Seful Executivului a precizat ca actul normativ va elimina privilegiatii din sistem prin reglementarea pensiilor speciale, va rezolva problema deficitului bugetar si va stabili mecanisme de prevenire a pensionarii anticipate si a pensionarii pe caz de boala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Boc, #pensii, #legea, #pensii, #salarizare , #stiri Emil Boc