Boc, Blaga si Berceanu au inaugurat noul punct de trecere a frontierei de la Ungheni

Joi, 18 Martie 2010, ora 15:56
1914 citiri
Boc, Blaga si Berceanu au inaugurat noul punct de trecere a frontierei de la Ungheni

Premierul Emil Boc si ministrii Vasile Blaga si Radu Berceanu au inaugurat, joi, la Ungheni, judetul Iasi, un punct de trecere a frontierei feroviar cu Republica Moldova, realizat in urma unei investitii de un milion de lei, transmite corespondentul NewsIn.

Punctul de trecere a frontierei de la gara ieseana Nicolina, a fost astfel mutat loa Ungheni pentru a indeplini standardele cerute pentru adewrarea la spatiul Schengen.

"Sper sa apuc si desfiintarea acestui punct de frontiera, cand vom fi mai deschisi catre est. Vom incerca sa completam cu tot ce mai este necesar, astfel incat acest punct sa indeplineasca toate standardele", a declarat la inaugurare ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Premierul Emil Boc a precizat la randul sau ca prin deschiderea acestui punct de trecere a frontierei Romania mai face un pas pentru aderarea la spatiul Schengen.

"Sunt optimist ca Romania isi va indeplini al doilea obiectiv stragetic de la intrarea in Uniunea Europeana, iar de la 27 martie 2011 vom circula liber in toata Europa. Trebuie sa facem lucrurile serios, temeinic, asa cum se face in Uniunea Europeana", a spus Boc.

Primul ministru a adaugat ca Romania abordeaza cu mare atentie relatiile cu Republica Moldova si si-a exprimat convingerea ca cele doua tari vor avea un viitor comun in Uniunea Europeana.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a aratat ca de pe 27 martie va fi o misiune de evaluare a punctelor de trecere a frontierei, care se va finaliza la 1 aprilie, iar un raport preliminar va fi dat publicitatii in trei saptamani. Blaga a adaugat ca Romania face eforturi financiare importante pentru securizarea frontierei, avand in vedere ca tara noastra are aproape cea ma lunga frontiera externa din Uniunea Europeana.

"Intrarea in spatiul Schengen este un obiectiv strategic al Romania", a incheiat Blaga.

Punctul de trecere a frontierei de la Ungheni il inlocuieste pe cel de la Nicolina, aceasta masura fiind luata in vederea indeplinirii conditiilor de infrastrucura si echipamente prevazute in Catalogul Schengen.

Cladirea in care functiona punctul de frontiera de la Nicolina apartine patrimoniului cultural national si nu putea suferi modificari pentru instalarea echipamentelor necesare conform standardelor pentru punctele de trecerea de la frontierele Uniunii.

#boc, #blaga, #ungheni, #berceanu, #punct, #frontiera , #stiri Emil Boc