Boc: bugetarii vor recupera "o suma importanta" prin Legea salarizarii unitare

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 12:06
1193 citiri
Boc: bugetarii vor recupera "o suma importanta" prin Legea salarizarii unitare

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca prin Legea salarizarii unitare bugetarii vor recupera "o suma importanta" din diminuarile salariale de 25% stabilite in vara acestui an aratand ca, pana la adoptarea acestei legi, situatiile precum cele de la Finante vor fi rezolvate prin amendarea OUG 1/2010, precizeaza NewsIn.

"La nivel bugetar avem Legea salarizarii personalului bugetar pentru anul 2011, aceasta lege are doua avantaje, pe de o parte inca odata stabileste foarte clar ierarhia functiilor publice si a profesiilor bugetare din Romania si le asaza pe fiecare la locul lor in sistem, si pe de alta parte stabileste salariile pentru anul 2011, atat cat isi poate permite tara in acest moment.

Repet, nu vin cu lucruri populiste, vin cu ceea ce tara poate sa-si permita, pentru ca e usor sa promiti, e greu sa pui in practica", a declarat premierul vineri la Cluj.

Boc a subliniat ca Legea salarizarii pentru anul 2011 va consacra o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25% a veniturilor bugetarilor in vara acestui an. 

"Nu ofer formula finala pentru ca este in plin proces de negociere, dar va pot asigura ca salariul minim, raportat la cel existent in momentul de fata, de 600 de lei, va creste, si pe de alta parte se va recupera o suma importanta din ceea ce bugetarii au pierdut incepand cu iunie 2010", a spus el.

Boc a mai explicat ca, pana la intrarea in vigoare a Legii salarizarii unitare, situatia angajatilor de la Ministerul de Finante va fi rezolvata prin amendarea OUG 1/2010, prin care stimulentele sunt introduse in salariile de baza.

"V-as ruga sa cititi legea, in ultimul articol sunt doua aliniate, aliniatul 1 care spune ca masura este pana la 31 decembrie si aliniatul 2 care spune ca salariile pentru anul 2011 vor fi cele prevazute de Legea salarizarii bugetare si Legea bugetul de stat, adica atat cat poate tara.

Nimeni nu citeste aliniatul 2, nimeni nu citeste", a replicat Boc unei intrebari legate de mentinerea prevederilor din Legea ce amendeaza OUG in perspectiva adoptarii Legii salarizarii unitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#boc, #legea, #salarizarii, #unitare, #taieri, #salariale , #stiri Emil Boc