Boc cere ajutorul investitorilor chinezi pentru infrastructura

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 14:29
1229 citiri
Boc cere ajutorul investitorilor chinezi pentru infrastructura

Investitorii chinezi sunt asteptati sa ia parte la proiectele de tip public-privat care vor fi initiate in Romania, in constructia de autostrazi, poduri, hidrocentrale sau in agricultura, a afirmat, miercuri, premierul Boc, in discutia cu o delegatie oficiala chineza aflata in vizita la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Contractele de parteneriat public-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale ale intalnirii organizate, la Palatul Victoria, intre premierul Emil Boc si delegatia chineza condusa de Li Changchun, membru in Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Boc a aratat ca, in urma adoptarii Legii parteneriatului public-privat, Guvernul ii asteapta inclusiv pe investitorii chinezi sa participe la modernizarea lucrarilor de infrastructura.

"Acest parteneriat public-privat ne va permite sa ne consolidam relatiile economice cu proiecte importante in energie, transporturi, cultura, mediu, agicultura, avand in vedere potentialul pe care China il are de a investi. Nu mai vorbim de lucrarile de infrastructura - fie autostrazi in regim de parteneriat public-privat sau constructia de poduri, precum podul de la Braila, ori constructia de hidrocentrale", a afirmat Boc.

Directia Generala Piata Interna si Servicii a Comisiei Europene a atras atentia autoritatilor romane ca actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrata in vigoare in octombrie anul trecut, este in contradictie cu normele UE si a solicitat remedierea de urgenta a problemelor de neconformitate. 

#emil boc, #infrastructura, #investitor chinez, #constructie autostrada , #stiri Emil Boc