Boc cere eliminarea "stimulentelor nesimtite"

Joi, 17 Iunie 2010, ora 00:16
1386 citiri
Boc cere eliminarea "stimulentelor nesimtite"

 Premierul Emil Boc i-a atentionat pe minstri ca stimulentele acordate angajatilor sunt prea mari si le-a solicitat sa sisteze plata unor astfel de bonificatii "nesimtite", avertizandu-i ca cine nu va respecta aceasta cerere "va fi scos din echipa", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de miercuri seara a Guvernului, in contextul unei discutii privind uniformizarea salariilor pentru anumite categorii de personal din ministere.

"S-a discutat despre uniformizarea salariilor in ministere, dar nu a fost gasita inca o solutie .

De la acest subiect a pornit insa o discutie legata de stimulentele din institutiile publice, iar premierul a solicitat ministrilor sa nu mai acorde «stimulente nesimtite», spunandu-le ca cine va fi prins ca nu respecta aceasta cerere, va fi «scos din echipa»", au relatat sursele citate, participante la sedinta de guvern.

Un document al Ministerului Finantelor prezentat in luna mai de MEDIAFAX releva ca fondul de stimulente rezervat angajatilor din institutii publice a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite, fara ca nivelul castigului salarial mediu brut total sa scada in majroitatea institutiilor sub 3.000 lei.

Dupa sedinta de saptamana trecuta, surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca unii ministri au reclamat in Guvern ca functionari din subordine, ca soferi, secretare si alti angajati, vor sa plece la alte ministere unde au vazut ca se castiga mai bine, mai ales dupa prezentarea publica a veniturilor, si au generat o discutie in urma careia s-a decis ca salariile acestora sa fie uniformizate.

Ministrii au reclamat faptul ca mai multi functionari pe care ii au in subordine, precum soferi, secretari, dar si angajati incadrati pe alte posturi, sunt tentati sa plece spre alte ministere si institutii publice unde au observat ca persoane incadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate, nemultumire amplificata dupa prezentarea publica a veniturilor din aceste institutii.

"De exemplu, s-a vazut ca sunt soferi platiti cu 4.000 lei lunar, in timp ce altii nu trec de 1.200 lei. Aceasta situatie a generat o nemultumire la nivelul angajatilor din ministere, care au inceput sa fie tentati sa plece spre acele institutii unde au observat ca se castiga mai bine", au spus sursele. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#boc, #stimulente, #angajati, #bonificatii , #stiri Emil Boc