Boc cere mai multe controale impotriva evaziunii fiscale

Duminica, 07 August 2011, ora 22:31
1524 citiri
Boc cere mai multe controale impotriva evaziunii fiscale

Prefectii si sefii inspctoratelr de inspectia muncii trebuie sa intensifice actiunile de combatere a evaziunii fiscale si a muncii la negru, a precizat premierul Emil Boc. In perioada 1 mai-4 august au fost incheiate 821.692 contracte de munca, dar au si incetat 162.480 astfel de contracte, informeaza Mediafax. 

El a aratat ca cele peste 160.000 contracte de munca au incetat deoarece patronii le-au incheiat pe perioada determinata, asteptand "sa treaca valul actiunilor de control" impotriva evaziunii fiscale si muncii la negru.

Din totalul celor 821.692 contracte nou incheiate, 65,9% sunt pe perioada nedeterminata.

"Este un prim semnal de alarma pe care il dau catre prefecti si sefii inspectiei muncii, sa intensifice controalele impotriva evaziunii fiscale si muncii la negru", a spus Boc, intr-o videoconferinta sustinuta, duminica, cu autoritatile locale.

Potrivit datelor prezentate de premier, numarul total al contractelor de munca active se ridica, la 4 august, la 6.406.908 acte, dintre care 93,2% pe perioada nedeterminata.

Seful Guvernului i-a anuntat pe prefecti ca periodic vor fi comunicate, direct sau indirect, date privind realizarea programului de guvernare si prioritatile Cabinetului.

La videoconferinta de duminica nu au participat toti prefectii, noua dintre acestia si un subprefect fiindhttp://www.bloombiz.ro/articles/admin/add-article in concediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala, #controale evaziune fiscala, #emil boc, #contracte munca , #stiri Emil Boc