Boc cere o noua licitatie la autostrada Comarnic-Brasov

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:44
1325 citiri
Boc cere o noua licitatie la autostrada Comarnic-Brasov

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor ca, pana in martie, sa finalizeze lista proiectelor pe care le vor derula in regim de parteneriat public-privat, prezicand ca se refera prin aceasta solicitare in principal la domeniul transporturilor, pentru reluarea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, informeaza Mediafax.

El a mai afirmat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca proiecte in regim de parteneriat public-privat (PPP) pot fi initiate si in agricultura, sanatate, energie.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in luna septembrie 2010, vrea sa scoata din nou la licitatie, in 2011, constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in regim de concesiune, dupa ce, in luna aprilie, in urma licitatiei, castigatorii au renuntat la proiect din lipsa de fonduri.

Consortiul Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) a anuntat in luna aprilie ca a renuntat, prin denuntarea unilaterala, la contractul de constructie in concesiune, in valoare de 1,5 miliarde euro, a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Tronsonul de autostrada avea ca termen de realizare anul 2014.

Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani, in total 4,8 miliarde de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, # autostrada comarnic brasov, # constructie autostrada , #stiri Emil Boc