Boc cere sa fie prezentata saptamanal situatia proiectelor care pot primi finantare din fonduri UE

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 09:03
1351 citiri
Boc cere sa fie prezentata saptamanal situatia proiectelor care pot primi finantare din fonduri UE

Premierul Emil Boc a cerut Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale sa prezinte saptamanal situatia proiectelor contractate, care pot primi finantare din fonduri UE, iar SGG a primit sarcina de a identifica o solutie pentru scurtarea termenelor de avizare a proiectelor.

"Prim-ministrul a cerut Secretariatului General al Guvernului sa identifice o solutie pentru monitorizarea avizarii proiectelor care urmeaza sa fie finantate din fonduri europene, in scopul scurtarii termenelor in care acestea sunt avizate de catre autoritatile guvernamentale", informeaza un comunicat remis marti de Executiv, dupa reuniunea Comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor comunitare.

Membrii Comitetului au analizat marti si proiectul de act normativ privind modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, urmand ca acesta sa intre in procedura de avizare interministeriala iar, ulterior, pe agenda sedintei de Guvern.

Boc le-a cerut ministrilor si secretarilor de stat sa promoveze cu prioritate acest proiect de act normativ. In cadrul intalnirii, premierul a facut si o evaluare a pregatirii documentatiilor necesare auditarii sistemului de management si control din cadrul Programelor Operationale.

"Potrivit acestei evaluari, toate institutiile responsabile au pregatit documentatiile, cea mai mare parte a lor a fost trimisa expertilor europeni, astfel incat, in cel mai scurt timp, programele operationale neauditate inca de catre Comisia Europeana sa devina operationale", informeaza comunicatul. Executivul a stabilit data de 25 februarie ca termen limita pentru pregatirea documentatiilor necesare pentru auditare.

Potrivit declaratiilor anterioare ale premierului, Romania are in prezent doar trei din cele sapte Programe Operationale Sectoriale (POS) auditate de catre Comisia Europeana, respectiv POS Cresterea Competitivitatii Economice, POS Mediu si POS Asistenta Tehnica. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#finantare, #proiect, #ue , #stiri Emil Boc