Boc cere urgentarea legii de sanctionare a angajatilor aflati nemotivat in concediu medical

Joi, 25 Martie 2010, ora 10:05
1250 citiri
Boc cere urgentarea legii de sanctionare a angajatilor aflati nemotivat in concediu medical

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sanatatii sa urgenteze legea concediilor medicale, prin care persoanele care intra nemotivat vor fi sanctionbate, amintind in acest context si de cei peste o suta de angajati AVAS care au intrat recent in concediu medical pentru a a evita taierea salariilor.

Solicitarea a fost adresata prin intermediul secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, prezent la sedinta de miercuri a Guvernului, precizeaza Mediafax.

"Stiu ca domnul ministru lucreaza la actul normativ, am primit o informare chiar astazi cu privire la AVAS, unde, in februarie, am avut 116 concedii medicale si practica aceasta este doar una dintre ele cu privire la utilizarea abuziva a concediilor medicale, pentru a se substitui diverselor motivatii de alta natura. Asa ca va rog sa ii transmiteti domnului ministru sa avem actul normativ pregatit, pentru ca toata lumea sa respecte legea: cei care sunt intr-o situatie de boala sa aiba acoperirea legala si materiala aferenta, iar celor care abuzeaza de aceasta practica sa le inchidem usile, prin modalitati evident, legale", a spus Boc secretarului de stat.


Premierul Emil Boc a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca peste o suta de angajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sa scape de sub incidenta Legii de salarizare unitara, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.


Ministerul Sanatatii a avansat un proiect de act normativ care stabileste ca autoritatile vor putea verifica daca beneficiarul concediului medical tratat in regim ambulator se afla la domiciliu, iar cuantumul amenzilor pentru eliberarea ilegala a certificatelor de concediu medical de catre medicii prescriptori se va dubla.


Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sanatatii urmareste reducerea drastica a numarului celor care fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel incat de acestea sa poata beneficia numai cei care au intr-adevar nevoie de ingrijiri medicale.


In situatia in care beneficiarul de concediu medical nu se afla la domiciliu, acesta nu va primi indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului medical.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#boc, # urgentare lege sistem sanatate, # concediu medical , #stiri Emil Boc