Boc: Coalitia va mentine CASS la pensii peste 740 lei

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 16:40
1496 citiri
Boc: Coalitia va mentine CASS la pensii peste 740 lei

Coalitia va mentine contributia la fondul de sanatate pentru pensii care depasesc 740 lei, respinsa de comisia de munca a Cemerei Deputatilor, urmand ca ordonanta de urgenta care introduce aceasta contributie sa fie retrimisa la comisie de catre plenul Camerei, a declarat premierul Emil Boc, anunta Mediafax.

El a sustinut ca Romania nu isi poate permite in prezent niciun fel de "exces" de la politica de mentinere sub control a cheltuielilor bugetare.

"Sunt convins ca exista resurse la nivelul coalitiei ca problema sa fie rezolvata in plen, prin retrimiterea (ordonantei de urgenta-n.r.) la comisie si mentinerea sub control a cheltuielilor. Romania nu isi poate permite niciun fel de exces, de abatere de la drumul pe care a pornit.

Oricat de neplacut ar fi, acesta este realitatea", a spus Boc.

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a respins, miercuri, cu noua voturi "pentru" si opt voturi "impotriva", Ordonanta de urgenta a Guvernului care prevede introducerea obligativitatii contributiei de 5,5% la fondul de sanatate pentru persoanele cu pensii cuprinse intre 740 si 1.000 de lei.

Raportul de respingere adoptat de Comisia de Munca va fi supus votului final al plenului Camerei Deputatilor, care este forul decizional in privinta acestui act normativ.

Potrivit OUG 117/2010, de la 1 ianuarie 2011 se percepe o cota de asigurari sociale de sanatate (CASS) de 5,5% la pensiile care depasesc suma de 740 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc pensii, #coalitie pensii cass, #pensie, #boc , #stiri Emil Boc