Boc: contributiile sociale ar putea fi reduse in 2011

Marti, 22 Februarie 2011, ora 15:01
1615 citiri
Boc: contributiile sociale ar putea fi reduse in 2011

Primul-ministru Emil Boc a declarat ca obligatiile sociale ale angajatorilor ar putea fi reduse pana la jumatatea anului, procentul cu care vor fi micsorate urmand sa fie stabilit in functie de evolutia economiei in primul trimestru al acestui an, transmite NewsIn.

Boc a precizat, intr-o emisiune, ca stabilizarea macroeconomica va permite Guvernului sa scada nivelul contributiilor sociale. 

"Este o chestiune de luni. Cert este ca la jumatatea acestui an, poate si mai repede, se va putea lua o asemenea decizie de a incepe coborarea contributiilor de asigurari sociale pentru ca ati vazut ca analizele internationale arata ca Romania are printre cele mai bune perspective economice din urmatoarele sase luni", a declarat prim-ministrul.

Daca decizia este de principiu luata ramane, sa se stabileasca momentul exact si cuantumul reducerii, in functie de evolutia economiei din aceste luni. 

"N-as vrea sa intru in scenarii pana cand nu avem analizele la finalul primului trimestru si prognoza pentru urmatoarele luni, astfel incat sa putem lua decizia in deplina cunostinta de cauza. Va pot spune directia in care ne miscam: sustinerea activitatilor de relansare economica, reducerea cotei contributiilor de asigurari sociale si finalizarea reformei companiilor de stat", a afirmat Emil Boc.

In privinta reformei companiilor de stat, premierul a sustinut ca cele care au pierderi vor trebui restrucuturate. 

"Orice companie de stat care produce pierdere ia un ban din buzunarul romanilor. Avem programata pana la sfarsitul lunii aprilie o analiza functionala pe fiecare companie si vom stabili ce se intampla cu fiecare companie de stat, modalitatile de restrucuturare, astfel incat sa nu mai fie niciuna o sursa de pierdere a banului public. 

Poate ca este greu pentru cei care vor face obiectul unei asemenea restructurari, dar trebuie sa intelegem ca in numele a 22 de milioane de romani trebuie sa facem ordine si aici", a spus Boc, evitand insa sa precizeze clar, in lipsa analizei complete, daca restructurarile vor duce la disponibilizari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#boc, #contributiile sociale, #angajatori, #angajati , #stiri Emil Boc