Boc, convins ca vom avea buget in vigoare incepand cu 1 ianuarie

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 00:55
1339 citiri
Boc, convins ca vom avea buget in vigoare incepand cu 1 ianuarie

Premierul Emil Boc si-a exprimat, miercuri, dupa adoptarea de catre Parlament a proiectului de buget pe 2011, convingerea ca Romania va avea un buget in vigoare incepand cu 1 ianurie 2011, cu toate ca PNL a anuntat ca il va contesta la Curtea Constitutionala, potrivit Mediafax.

Boc a apreciat ca este un drept constitutional si legal de a contesta la CC proiectul de buget, daca exista numarul necesar de semnaturi.

"E un drept constitutional si legal. Nimeni nu poate sa obiecteze pentru ca sesizarea la Curte este un drept legal al deputatilor si senatorilor, daca intrunesc numarul de semnaturi cerut de Constitutie", a spus Boc.

El si-a manifestat convingerea ca Romania va avea un buget in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011, in ciuda contestatiei pe Legea salarizarii.

"Sunt convins (ca vom avea un buget incepand cu 1 ianuarie, n.r.). Am inteles ca s-a fixat termen la Curtea Constitutionala petru data de 28. Am convingerea ca, asa cum am anuntat, Romania va avea in anul 2011 bugetul in vigoare, incepand cu 1 ianuarie", a spus Boc.

Intrebat daca aceasta contestatie la Curte nu va intarzia adoptarea bugetului pana la sfarsitul anului, Boc a aratat ca a inteles, din comunicarea publica a CC de miercuri, ca a fost fixata pentru data de 28 decembrie o sedinta in care spera sa se ia in analiza sesizarile legale depuse de catre deputati si senatori.

"Sesizarile se depun azi (miercuri, n.r.) sau maine. Pana marti mai sunt cateva zile foarte bune", a spus Boc.

Premierul a mai aratat ca aceasta procedura tine de CC, nu de Guvern.

"E o procedura care tine de Curte, de aici inainte. ce a tinut de noi am facut. Sunt convins ca fiecare face ce trebuie ca Romania sa aiba buget in 2011 cu respecatrea prevederilor legale", a spus Boc. 

#boc, #proiect de buget, #curtea constitutionala , #stiri Emil Boc