Boc: credeam ca in Romania exista constructori de buna credinta

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 22:04
1332 citiri
Boc: credeam ca in Romania exista constructori de buna credinta

Ministerul Transporturilor a fost obligat sa modifice programul constructiei autostrazii Cernavoda-Medgidia nu din cauza Guvernului, ci pentru ca firma constructoare nu si-a facut datoria, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. 

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca nu s-a hazardat atunci cand a anuntat ca Guvernul va finaliza aceasta lucrare.

"Firma care nu si-a facut datoria nu facea parte din ceea ce eu ma asteptam sa se intample in Romania.

Eu am crezut ca in Romania exista constructori de buna credinta, care isi respecta obligatiile contractuale. Din nefericire, nu peste tot este asa, de aceea ministerul a fost nevoit sa isi modifice programul, nu datorita Guvernului, ci datorita faptului ca firma nu si-a facut datoria", a spus Boc.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a notificat compania franceza Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia si va organiza o alta licitatie.

Potrivit CNADNR, compania franceza nu a finalizat proiectarea autostrazii decat pentru 6 kilometri din cei peste 20 de kilometri ai traseului si nu a obtinut avizele si acordurile necesare, inclusiv autorizatia de construire, insa solicita costuri suplimentare importante si prelungirea termenului de executie cu doi ani. In prezent, se afla in executie un tronson de 5,5 kilometru la care lucrarile au inceput cu intarziere, in vara anului trecut. 

#emil boc, #autostrada cernavoda-medgidia, #constructori, #autostrada , #stiri Emil Boc