Boc, despre finantare europeana: Daca nu corectam licitatiile, pierdem fondurile

Joi, 21 Iulie 2011, ora 01:01
943 citiri
Boc, despre finantare europeana: Daca nu corectam licitatiile, pierdem fondurile

Premierul Emil Boc a afirmat, miercuri, in legatura cu proiectele finantate de UE, ca daca statul roman nu face corectiile necesare in cadrul licitatiilor, atunci risca sa piarda definitiv banii europeni, potrivit Newsin.

"Daca noi facem corectiile financiare, nu pierdem banii europeni, banii se pot transfera la un alt proiect pe aceeasi axa sau, cand se va va face reevaluarea tuturor programelor europene, la alte programe.

Deci nu se pierde nici un ban european daca noi facem acele corectii financiare in urma verificarii corectitudinii licitatiei.

Daca asteptam sa vina corectii de la UE si sa constate ei incalcari ale licitatiilor, atunci Romania pierde definitiv acei bani.

Acesta a fost motivul pentru care am solicitat expres ministrilor si autoritatilor de management din subordinea lor (...) sa fie extrem de intransigenti cu verificarea procedurilor de licitatii si sa aplice corectiile financiare pentru ca noi sa nu pierdem banii europeni", a explicat premierul dupa sedinta de Guvern.

El a accentuat, tot in legatura cu proiectele finantate din bani europeni, ca trebuie verificate "suplimentar acele facturi care pleaca la UE pentru a ne asigura ca nu sunt probleme cu licitatiile pentru ca, daca vin de acolo probleme, pierdem bani".

In acest sens, premierul a spus ca Executivul, chiar daca verifica aceste proiecte pe bani europeni, aloca in continuare fondurile ce revin statului roman pentru proiectele aflate in derulare, precizand ca nici o lucrare de infrastructura nu va fi oprita. 

#emil boc, #fonduri ue, #bani europeni, #licitatii , #stiri Emil Boc