Boc despre salarii: vor creste in medie cu 10% in 2011

Miercuri, 04 August 2010, ora 14:27
1252 citiri
Boc despre salarii: vor creste in medie cu 10% in 2011

Salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10% raportat la nivelul diminuat din iulie, cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, iar o posibila majorare suplimentara poate fi decisa la finalul restructurarii sectorului public, in functie de rezultatul acestui proces, precizeaza Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, ca aceasta situatie salariala rezulta din analizele Ministerului Finantelor.

"In 2011, salariile bugetarilor vor creste in raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum, de 25%.

Daca nu se acorda al 13-lea salariu, asa cum exista prevazut, putem avea din start pentru 2011 o crestere a salariilor, in raport cu cele diminuate, cu 10%.

In functie de succesul procesului de restructurare, vom putea sa avem o crestere a salariilor in medie si cu mai mult de 10%, si vom vedea asta la sfarsitul procesului de restructurare", a spus Boc.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar.

Marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca salariile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizand asftel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8% convenita cu FMI.

Memoramdumul suplimentar de intelegere convenit cu FMI si UE, prezentat in luna mai, prevede ca Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajatii din sectorul public, masura ce va fi prevazuta in bugetul pentru 2011.

Ulterior, ministrul Finantelor a declarat ca salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor cu 7% in medie pe tot sectorul public, in conditiile in care vor fi concediati 70.000 de angajati si nu se va renunta la al 13-lea salariu.

#boc, #bugetari, #salarii , #stiri Emil Boc