Boc: Firmele care angajeaza someri vor beneficia de deduceri fiscale la plata CAS

Luni, 08 Februarie 2010, ora 14:44
1069 citiri
Boc: Firmele care angajeaza someri vor beneficia de deduceri fiscale la plata CAS

Premierul Emil Boc a declarat luni, la finalul BPN al PDL, ca Executivul intentioneaza sa adopte pana la sfarsitul lunii februarie un un act normativ prin care firmele care angajeaza someri vor beneficia de deduceri fiscale la plata CAS, relateaza NewsIn.

"In perioada urmatoare vom emite un act normativ prin care firmele care angajeaza someri vor beneficia de anumite deduceri fiscale la plata contributiilor de asigurari sociale, astfel incat sa dam inca un sprijin mediului de afaceri, pe de o parte in vederea depasirii situatiei de criza si in al doilea rand pentru a salva locurile de munca ale romanilor.

O asemenea propunere legislativa, care va fi discutata in Guvern, urmeaza sa fie adoptata pana la sfarsitul lunii februarie", a precizat premierul. Intrebat pentru ce perioada se vor aplica aceste masuri Boc a declarat: "Vom discuta acest lucru in Guvern dupa analiza de impact pe care o vom face, insa principiul este acelasi".

Economia romaneasca a suprimat in ianuarie inca 31.599 de locuri de munca, numarul de someri atingand un nivel maxim din martie 2003, de 740.982, ce corespunde unei rate a somajului de 8,1%, a anuntat luni Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). La sfarsitul lui decembrie erau inregistrati 709.383 someri, iar rata somajului era de 7,8%, potrivit datelor publicate de ANOFM.

Numarul de someri a crescut in ianuarie pentru a 19-a luna la rand. Un numar atat de mare de someri nu a mai fost atins din martie 2003, cand erau inregistrate 779.154 persoane fara loc de munca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boc, # someri, # CAS, # deduceri, # firme , #stiri Emil Boc