Boc: Guvernul inca analizeaza dobanzile pentru "Prima casa"

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 14:35
1168 citiri
Boc: Guvernul inca analizeaza dobanzile pentru "Prima casa"

Guvernul va completa miercuri cadrul legal cu privire la programul Prima casa pentru simplificarea acordarii garantiei din Fondul de garantare, urmand ca valoarea dobanzilor percepute de banci sa fie cuprinsa ulterior intr-un alt act normativ, relateaza NewsIn.

"Va intra in sedinta de Guvern completarea cadrului legal cu privire la "Prima casa" pentru simplificarea procedurii de acordare a garantiei pentru creditul de 60.000 de euro.

Dobanda este variabila, de la banca la banca.(...) Dobanzile se vor stabili in urma finalizarii actului normativ, bazat pe ceea ce bancile ne-au trimis noua, iar de acolo noi vom selecta cele mai bune conditii pe care le vom pune in HG, in care vom aproba normele metodologice", a declarat Boc.

Marti, premierul Emil Boc a declarat ca dobanda solicitata de banci pentru creditele acordate prin programul Prima Casa ar putea reprezenta jumatate din dobanda practicata in prezent pe piata.

"In urma parteneriatului pe care l-am deschis cu bancile comerciale, am primit deja confirmarea ca 16 banci sunt interesate sa intre in acest program respectand conditiile impuse de Guvern: avans maxim de 5% si o dobanda cu mult mai mica decat cea existenta in momentul de fata pe piata. (...)

Este posibil ca dobanda sa mearga chiar pana la jumatatea celei existente in momentul de fata pe piata", a spus Boc, la Arad.

El s-a aratat convins ca, odata demarat programul, dobanzile vor scadea si mai mult datorita competitiei dintre banci. 

#credite, #dobanzi, #garantie , #stiri Emil Boc