Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Guvernul lucreaza la un pachet complet de ajutoare de stat pentru marile investitii din Romania

Boc: Guvernul lucreaza la un pachet complet de ajutoare de stat pentru marile investitii din Romania

Premierul Emil Boc a declarat joi ca Executivul lucreaza la "un pachet complet" de ajutoare de stat si garantii guvernamentale care vor fi acordate, in concordanta cu normele europene, pentru sprijinirea marilor investitii din Romania.

"Guvernul doreste sa sprijine marile investitii generatoare de locuri de munca. (...) In acest moment lucram in cadrul Guvernului la un pachet complet care vizeaza atat garantiile guvernamentale cat si ajutoarele de stat, in concordanta si pe baza negocierilor pe care le avem cu CE", a declarat Boc in cadrul unei dezbateri pe tema industriei auto.

Seful Executivului a declarat ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a decis elaborarea unei analize sectoriale a economiei romanesti, iar in domeniile in care se dovedeste ca exista "efect multiplicator" statul va sprijini companiile. El a dat exemplul industriei auto, agriculturii, industriei chimice sau siderurgice.


Premierul a mai spus ca va cere ministerelor Mediului si Finantelor o situatie privind importul de autoturisme second-hand de catre persoanele fizice care ulterior vand autovehiculele in tara.


"Mi se pare complet nefiresc sa se sustraga de la plata taxelor o persoana care face dintr-o asemenea activitate una de comert", a spus el. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1046 ori
Citeste mai multe desprecomert companii investitii negocieri