Boc: impozite mai mari pentru terenurile nelucrate

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 23:30
1568 citiri
Boc: impozite mai mari pentru terenurile nelucrate

Proprietarii de terenuri agricole necultivate nu vor mai primi subventii de la stat sau vor fi obligati sa achite penalitati ori impozite mai mari, astfel incat sa fie determinati sa vanda, sa inchirieze, sa arendeze ori sa lucreze terenul, a declarat, joi, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. 

El a aratat ca sunt foarte multe terenuri nelucrate si ca il "doare sufletul" sa vada ca in Romania sunt acordate subventii pentru suprafete pe care cresc balarii.

"Sunt foarte multe terenuri nelucrate si ma doare sufletul sa vad ca in Romania se primeste subventie pentru un hectar de teren si cand te duci, cresc balarii si este teren nelucrat.

Aici va trebui sa luam o decizie prin care cei care nu lucreaza pamantul fie sa nu primeasca subventie, fie sa plateasca o penalitate sau o forma de impozitare mai mare, astfel incat sa fie obligati ori sa il vanda, ori sa il inchirieze, sa il arendeze, ori sa il lucreze.

E bataie de joc la adresa celorlalti cetateni sa ii lasam in continuare sa mearga in aceasta maniera", a spus Boc, la RRA.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu doua saptamani, ca sustine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate, care sa fie cel putin la nivelul subventiei de 100 de euro/hectar primita conform regulilor Uniunii Europene.

El a adaugat ca trebuie gasita o solutie pentru vanzarea sau arendarea de catre proprietari a terenurilor de 3-5 hectare, apreciind ca a lasa nelucrate trei milioane de hectare este "aproape o lovitura data propriei economii". 

#boc, #impozite, #terenuri , #stiri Emil Boc