Boc: In elaborarea bugetului, prioritatea majora este asigurarea cofinantarii pentru fondurile UE

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:52
1046 citiri
Boc: In elaborarea bugetului, prioritatea majora este asigurarea cofinantarii pentru fondurile UE

Premierul Emil Boc a informat marti, la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca in elaborarea bugetului de stat pentru anul 2011 prioritara este absorbtia fondurilor europene, prin asigurarea cofinantarii banilor necesari pentru infrastructura, informeaza NewsIn.

Premierul a subliniat ca, in cadrul consultarilor, din perspectiva PDL, delegatia pe care a condus-o a transmis "foarte clar" ca in perioada imediat urmatoare prioritatile sunt legate de Legea bugetului de stat pentru 2011, un proiect de care "depinde si iesirea din criza si asigurarea cresterii economice a anului 2011", dar si bugetele administratiilor locale din Romania.

"Am subliniat faptul ca in cadrul elaborarii Legii bugetului de stat vom acorda prioritate majora absorbtiei fondurilor europene prin asigurarea cofinantarii in cadrul bugetului a banilor necesari pentru infrastructura. In cadrul negocierilor cu CE, FMI si BM s-a obtinut ca banii pentru investitii sa nu mai fie trimestrializati in patru semestre asa cum era pana acum, ci adusi in primul semestru. Asta inseamna ca Romania are o sansa in plus de crestere economica, o sansa suplimentara de a putea utiliza banii pentru infrastructura, cu conditia sa nu facem niciun pas inapoi in ceea ce priveste celelalte reforme structurale si respectarea angajamentelor cu privire la deficit, salarizare (...) adica pasii importanti de corectare a deficitelor structurale, pasii facutti, sa nu fie compromisi in perioada urmatoare", a spus primul-ministru.

Emil Boc a enumerat si celelalte doua prioritati - Legea salarizarii unitare si Legea pensiilor.

Despre primul proiect, premierul a explicat ca actul normativ se afla "in faza finala".

"Iar in urma discutiilor pe care le-am avut cu FMI, cu Banca Mondiala si cu CE suntem in masura sa pregatim in perioada imediat urmatoare forma finala pentru a fi aprobata de catre Parlament", a explicat premierul. 

#buget conditii fonduri ue boc , #stiri Emil Boc