Boc inca lucreaza la Legea bugetului

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 10:45
1143 citiri
Boc inca lucreaza la Legea bugetului

Premierul in exercitiu Emil Boc spune ca Guvernul demis lucreaza atat la proiectul Legii responsabilitatii fiscale - impusa de acordurile cu institutiile financiare internationale -, cat si la proiectul Legii bugetului pe anul 2010, precizeaza NewsIn.

"Acest Guvern are toata preocuparea pentru respectarea tuturor angajamentelor pe care le avem cu CE, FMI si Banca Mondiala. Si, din acest punct de vedere, lucram atat la finalizarea Legii responsabilitatii fiscale, cat si la pregatirea proiectului de buget, astfel incat el sa fie trimis cat mai repede cu putinta spre Parlament, pentru a fi respectate angajamentele", a declarat luni Boc.

Executivul interimar condus de Emil Boc nu poate adopta ordonante si proiecte de lege, activitatea unui Cabinet demis fiind limitata la indeplinirea actelor cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice.

Astfel, Executivul nu poate aproba proiectul Legii bugetului pe anul 2010 desi, potrivit Legii finantelor publice, acesta trebuia depus in Parlament pana in data de 15 octombrie.

Totodata, Legea responsabilitatii fiscale trebuie finalizata pana la sfarsitul acestui an si aprobata in primul trimestru din 2010.

Boc a declarat, saptamana trecuta, ca statul va avea probleme cu plata pensiilor si a salariilor la finele lunii noiembrie si in luna decembrie, daca legile pe care Guvernul s-a angajat sa le promoveze, prin acordurile incheiate cu institutiile financiare internationale, nu sunt adoptate. El a dat asigurari ca, in prezent, nu exista probleme cu plata pensiilor si salariilor, insa situatia va fi dificila daca nu sunt respectate angajamentele internationale: adoptarea Legii sistemului de pensii, a Legii responsabilitatii fiscale si daca Legea bugetului de stat nu este trimisa la Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #buget, #guvern, #lege , #stiri Emil Boc