Boc infirma rectificarea bugetara

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 16:36
1252 citiri
Boc infirma rectificarea bugetara

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca Executivul nu are in vedere deocamdata o rectificare bugetara si spune ca aceasta va fi anuntata atunci cand va fi in lucru, informeaza NewsIn.

"Deocamdata, astazi, nu am in vedere nicio rectificare bugetara. Cand o sa avem in pregatire, o sa va anuntam.

Astazi nu avem in vedere niciun fel de rectificare", a declarat Boc, la Iasi.

Guvernul pregateste o rectificare bugetara pentru luna aprilie, cand este asteptata la Bucuresti delegatia Fondului Monetar International, care analizeaza incadrarea Romaniei in tintele convenite, au declarat miercuri pentru NewsIn surse guvernamentale.

"Ministerul Finantelor analizeaza in acest moment incadrarea Romaniei in tintele convenite cu organismele internationale, iar in functie de nivelul veniturilor incasate in primele doua luni vom decide, la sfarsitul lunii (martie, n.r.), daca vom face o rectificare bugetara in luna aprilie.

Trebuie sa reducem din cheltuieli pentru a ne incadra in veniturile prognozate pentru primul trimestru din 2010 si este posibil ca bugetele sanatatii si educatiei sa primeasca mai multi bani pentru plata salariilor", au precizat reprezentantii Guvernului.

Acestia au explicat ca, "deocamdata nu se stie de la ce ministere vor fi reduse cheltuielile pentru incadrarea in tintele convenite cu FMI, o decizie in acest sens urmand sa fie luata cel mai probabil in luna aprilie in Guvern".

"Putem face o rectificarea bugetara in luna aprilie intrucat nu a intrat in vigoare Legea responsabilitatii fiscale ce interzice Executivului sa intervina in bugetele institutiilor in prima parte a anului", au mai spus sursele citate.

Legea responsabilitatii fiscale, aflata in dezbaterea Parlamentului, prevede ca rectificarea bugetara tebuie sa fie facuta la minimum 6 luni de la intrarea in vigoare a Legii bugetului. 

#boc, #bugetara, #executivul, #rectificare , #stiri Emil Boc