Boc, interimar la Ministerul Muncii

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 15:22
1651 citiri
Boc, interimar la Ministerul Muncii

Emil Boc a fost desemnat de catre Traian Basescu interimar in fruntea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Astazi, presedintele Romaniei a semnat si decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Nelu Botis din postul de ministru.

Instalarea unui nou titular pe portofoliul de ministru al Muncii in locul lui Ioan-Nelu Botis ar putea fi amanata pana dupa sarbatorile pascale, in aceste zile fiind greu ca liderii PDL din teritoriu sa poata fi convocati pentru a-si da avizul asupra alegerii lui Emil Boc, conform NewsIn.

Conform unor surse din PDL, premierul Emil Boc nu ar fi prezentat inca in interiorul partidului o propunere clara pentru un inlocuitor al lui Botis, fiind probabil ca acesta sa faca o propunere dupa Pasti, cand liderii democrat-liberali se vor putea aduna la Bucuresti.

"Premierul nu a mentionat deocamdata niciun nume si nici nu a convocat conducerea partidului sa discute numirea noului ministru", a spus un democrat-liberal.

Potrivit relatarilor de presa, cele mai mari sanse pentru a prelua ministerul Muncii le-ar avea deputatul Claudia Boghicevici, vicepresedinte al Comisiei de Munca din Camera Deputatilor.

Ea este membra a organizatiei PDL Arad, din 2003.

Numele ei a mai fost vechiculat in presa si in septembrie 2010 tot pentru portofoliul de la Munca, dupa remanierea lui Mihail Seitan.

Este sustinuta de primarul Aradului, Gheorghe Falca, cel despre care se spune ca l-a impus in Guvern si pe Traian Igas.

Din 2000 pana in 2008 a lucrat la Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului Arad, mai intai ca auditor public intern, apoi ca inspector de specialitate, apoi sef serviciu financiar contabil, pentru a deveni in final director general adjunct.

Un alt nume vehiculat este acela al uneperistului Marian Sarbu, fost ministru al Muncii in guvernarea Nastase, dar si in Guvernul PDL-PSD.

Acesta si-a depus demisia din Executiv in toamna anului 2009, atunci cand PSD a iesit de la guvernare.

Pentru postul lasat liber de Ioan Nelu Botis este vehiculat insa si numele lui Gheorghe Barbu, si el fost ministru al Muncii pana in 2007, in Guvernul PDL-PNL.

In prezent, Barbu este secretar general al Camerei Deputatilor. Deputatul Raluca Turcan este un alt nume vehiculat pentru portofoliul Muncii, insa ea are dezavantajul ca nu cunoaste foarte bine acest domeniu.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#botis, #emil boc, #ministerul muncii, #traian basescu , #stiri Emil Boc