Boc le-a spus parlamentarilor PDL ca nu sunt bani pentru amendamentele la buget

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:48
1013 citiri
Boc le-a spus parlamentarilor PDL ca nu sunt bani pentru amendamentele la buget

Primul-ministru Emil Boc a avut luni o intrevedere cu parlamentarii PDL, insotit de o serie de ministri, la care le-a explicat deputatilor si senatorilor democrat-liberali ca nu exista resurse pentru aprobarea amendamentelor la proiectul Legii de buget, informeaza NewsIn.

"Am discutat despre modul in care este structurat bugetul si despre respectarea graficului pe care ni l-am propus pentru adoptarea bugetului", a declarat un democrat-liberal participant la intalnirea de circa de 30 de minute care a avut loc la sala grupului deputatilor PDL.

"Speram ca nu vor fi intarzieri. S-ar putea ca la inceput pesedistii si liberalii sa-si sustina in plen o parte din amendamentele depuse, dar cred ca responsabilitatea parlamentarilor va prevala. Avem motive sa credem ca bugetul va fi votat chiar si de catre unii din opozitie. Ei au avut deja ocazia sa impiedice intrarea in plen a Legii bugetului asigurarilor de stat, dar nu au facut-o, iar presedintele Comisiei de buget, Viorel Stefan s-a comportat foarte corect, desi stiu sigur ca niciun ministru de-al nostru nu a incercat sa vorbeasca cu el", au mentionat sursele citate.

Boc a primit asigurari din partea parlamentarilor PDL ca acestia nu-si vor sustine in plen amendamentele, premierul spunandu-le ca nu exista fonduri suplimentare care sa asigure punerea in aplicare a eventualelor amendamente care vor fi votate.

De asemenea, democrat-liberalii nu-si fac prea mari sperante in legatura cu o eventuala rectificare.

"Sunt prea multe variabile: daca o sa avem crestere economica de peste 1,6%, daca o sa creasca nivelul incasarilor la buget s.a.m.d. Deja sunt prea multi de daca", a spus un parlamentar democrat-liberal. 

 

#boc, # parlamentari, # buget, # amendamente , #stiri Emil Boc