Boc le cere "smecherilor" sa isi plateasca taxele

Sambata, 08 August 2009, ora 18:37
2028 citiri
Boc le cere "smecherilor" sa isi plateasca taxele

Guvernul trebuie sa fie preocupat de colectarea corecta a taxelor si impozitelor, astfel incat "smecherii" sa nu mai faca evaziune fiscala neplatind "ceea ce trebuie" la bugetul de stat, iar ANAF si MFP trebuie sa prezinte, marti, o analiza in acest sens, a declarat, sambata, premierul Emil Boc.

"Este important in acest moment sa fim preocupati de o colectare corecta a taxelor si sa ne asiguram ca toti suntem egali in fata legii, si din acest punct de vedere. Nu unii sunt corecti si isi platesc impozitele si taxele, iar altii sunt smecheri, si prin forme de evaziune fiscala sau alte modalitati de eludare a legii, nu platesc ceea ce trebuie la bugetul de stat", a declarat primul-ministru la sfarsitul sedintei de Guvern.

El a precizat ca sunt vizate in mod special domeniul accizelor, al firmelor fantoma, precum si utilizarea lor pentru "realizarea" evaziunii fiscale.

In acest sens, Boc le-a cerut factorilor responsabili o analiza a fenomenului evazionist, precum si propunerea unor masuri legislative pentru combaterea lui.

"Am solicitat presedintelui Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si Ministerului Finantelor Publice (MFP) o analiza cu privire la formele de manifestare a evaziunii fiscale, a modalitatilor de combatere a acesteia si a fraudei fiscale in Romania", a spus Boc.

Primul ministru a subliniat faptul ca marti o echipa interministeriala va analiza propunerile ANAF si MFP, urmand ca acestea sa fie concretizate in acte normative emise de Guvern sau, dupa caz, de Parlament. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Boc, #smecheri, #taxe, #evaziune, #impozit, #buget, #anaf , #stiri Emil Boc