Boc: Legea pensiilor va fi aprobata de Guvern in prima sedinta din februarie

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 10:12
1715 citiri
Boc: Legea pensiilor va fi aprobata de Guvern in prima sedinta din februarie

Proiectul legii sistemului unitar de pensii va fi aprobat de Guvern la inceputul lunii februarie, astfel incat documentul sa intre in dezbaterea Parlamentului inca de la inceputul sesiunii, a anuntat, duminica, premierul Emil Boc.

Proiectul de lege va fi aprobat in prima sedinta de Guvern din luna viitoare, pe 3 februarie, imediat dupa inceperea sesiunii parlamentare.


In timpul vacantei parlamentare, Guvernul poate aproba doar hotarari si ordonante pentru care a fost abilitat de Legislativ.


Surse politice au declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul legii privind sistemul unitar de pensii sa fie aprobat cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii mai, iar proiectul legii educatiei nationale sa fie adoptat de Legislativ pana la sfarsitul primului semestru.


"Guvernul intentioneaza sa adopte rapid cele doua proiecte de legi, mai exact in primavara acestui an, imediat dupa reluarea sesiunii parlamentare. Sunt proiecte care trebuie sa permita parcurgerea anumitor proceduri pentru a fi aplicate la termenul stabilit si este nevoie de avizul Parlamentului", au aratat sursele citate.


Cele doua proiecte de legi au fost anuntate de Guvern drept prioritati pentru perioada imediat urmatoare. 

 

#boc, # proiect, # lege, # pensii, # adoptare , #stiri Emil Boc