Boc: Majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost o greseala

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 00:31
1817 citiri
Boc: Majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost o greseala

Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, din urma cu trei ani, a fost o greseala care trebuie recunoscuta "cu smerenie", pornind de la ideea ca a recunoaste o greseala este mai bine decat a persevera in eroare, a afirmat, luni seara, premierul Emil Boc, informeaza Mediafax. 

"O spun raspicat si cu smerenie in fata romanilor: sustinerea majorarii salariilor cu 50%, in 2008, a fost o greseala pe care si eu o recunosc. Am fost unul dintre aceia care, desi nu eram nici membru al Guvernului sau al Parlamentului, am sustinut din calitatea de presedinte de partid majorarea salariilor.

Recunosc, insa ca a recunoaste este mai bine decat a persevera in greseala. Spun asta acum, dupa ce a trecut aceasta criza peste noi, si cred ca ar trebui sa-i schimbe si pe politicieni", a spus Boc.

 

El a aratat ca actuala criza economica l-a "schimbat" si ca este constient ca in prezent trebuie sa asigure stabilitatea economica a tarii.

Decizia justitiei favorabila profesorilor va fi respectata, platile vor fi esalonate

Sentintele judecatoresti emise in favoarea profesorilor vor fi respectate, iar drepturile salariale castigate in instanta vor fi reesalonate la plata in urmatorii ani, in functie de resursele economice, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc.

" Noi nu plafonam salariile. Sentintele judecatoresti, care tin de trecut si care au fost obtinute, se vor respecta, se vor reesalona acele drepturi si vor fi platite conform drepturilor in vigoare . In functie de modul cand s-au pronuntat sentintele, ele se vor plati in anii urmatori.

Drepturile salariale obtinute in instante si prin sentinte sunt puse deoparte si se dau in functie de resursele economice ale tarii, sentintele judecatoresti trebuie respectate, nu se discuta. Vor fi reesalonate, asa cum sunt reesalonate si drepturile magistratilor, cand apar asemenea drepturi, ele se reesaloneaza, pentru ca economia nu ne permite in acest moment sa putem plati aceste drepturi restante", a mai spus Boc.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#majorarea salariilor, #salariile profesorilor, #criza economica, #emil boc , #stiri Emil Boc