Boc: manelistii, impozitati ca orice cetatean al tarii

Sambata, 07 August 2010, ora 22:50
1157 citiri
Boc: manelistii, impozitati ca orice cetatean al tarii

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca manelistii vor putea fi impozitati ca orice contribuabil care realizeaza venituri, subliniind ca acest lucru va fi posibil prin practica controlului indirect, normele de aplicare urmand sa fie aprobate prin ordin al sefului ANAF pana la sfarsitul lunii.

"Practica aceasta a controlului indirect va putea permite ca si manelistii sa fie, practic, tratati ca toti cetatenii Romaniei si sa plateasca impozite si taxe legale. E treaba Finantelor, dar modalitatea controlului indirect aceste aspecte le are in vedere, ca orice contribuabil din aceasta tara care realizeaza venituri sa plateasca un impozit aferent bugetului de stat.

Prevederea este in codul fiscal, adoptata prin ordonanta de urgenta si, acum, se elaboreaza normele de aplicare de catre presedintele ANAF, ce vor fi aprobate prin ordin, pana la sfarsitul lunii august", a declarat Emil Boc, la Iasi, transmite NewsIn.

Primul ministru a precizat ca aceasta prevedere este una dintre modalitatile noi, promovate prin ordonanta de urgenta, pentru combaterea evaziunii fiscale. "Pe noi ne intereseaza care realizeaza un venit sa nu si-l ascunda si sa-l transfere prin evaziune fiscala in alte profituri si sa plateasca, conform legii, taxele la bugetul de stat", a mai spus premierul. 

#boc, #impozite, #cetateni, #venituri , #stiri Emil Boc