Boc: Manualul de achizitii publice vine ca o manusa prioritatilor Guvernului

Marti, 12 Mai 2009, ora 16:01
2109 citiri
Boc: Manualul de achizitii publice vine ca o manusa prioritatilor Guvernului

Premierul Emil Boc spune ca Manualul de Achizitii publice, lansat marti de ANRMAP, se potriveste "ca o manusa" pe prioritatile pe care actualul Guvern le are si ca este util pentru autoritatile publice, agentii economici si pentru juristi, conform Newsin.

"Am raspuns invitatiei Autoritatii pentru ca se potriveste ca o manusa pe prioritatile pe care actualul Guvern le are", a declarat premierul.

Seful Executivului a spus ca "la nivel simbolic, Guvernul are un singur minister, ministerul apararii locurilor de munca si al crearii altora noi".

"Asta este esenta guvernarii in perioada de criza, cand preocuparea principala este si ramane apararea locurilor de munca, iar aparand locurile de munca si creand pe de alta parte altele, avem nevoie de bani pentru investitii ca locurile de munca sa existe, avem nevoie de cadrul legal prin care investitiile acestea sa se realizeze, iar, odata ce investitiile si locurile de munca sunt aparate, evident ca exista si resurse financiare la bugetul de stat pentru a ne putea achita de obligatiile oficiale pe care orice stat le are", a spus Boc.

Premierul Boc a amintit ca Executivul, in prima sedinta, cea din decembrie 2008, a modificat cadrul achizitiilor publice, care dupa aceea a fost definitivat la propunerea ministrului Berceanu.

"Cred ca prin modificarile pe care Guvernul le-a propus si le-a trimis spre aprobare la Parlament, in primul rand se elimina birocratia si s-au scurtat termenele, (...) de la 87 de zile la 30 de zile pentru organizarea unei licitatii si in al doilea rand sa intarim controlul si transparenta achizitiilor publice, pentru ca trebuie sa fim siguri ca banii sunt cheltuti corect, in interes public si cu eficienta", a spus Boc.

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a lansat marti Manualul Achizitiilor Publice, care isi propune sa prezinte o viziune practica asupra sistemului de achizitii publice.

Manualul vizeaza principiile care guverneaza contractele de achizitie publica, prezentarea tipurilor de contracte, planificarea achizitiilor, modul prin care se asigura transparenta procedurilor, precum si modalitatile de atribuire a contractelor de achizitie publica. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#achizitii, #berceanu, #boc, #locuri, #manual, #munca, #publice , #stiri Emil Boc