Boc: masurile de austeritate sunt necesare

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 00:23
1774 citiri
Boc: masurile de austeritate sunt necesare

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, ca l-a mandatat pe ministrul Muncii sa continue discutiile cu liderii sindicali, dar ca este nevoie de "rationalitate" si nu de politici populiste, insistand in continuare ca masurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare, informeaza Mediafax.

El a precizat ca proiectul Legii salarizarii unitare urmeaza sa fie finalizat pana la 1 octombrie si va fi transmis in procedura de urgenta la Parlament sau va fi adoptat prin angajarea raspunderii, o decizie urmand sa fie luata dupa ce va consulta Coalitia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"As vrea sa spun un lucru foarte clar: masurile de austeritate pe care suntem nevoiti sa le luam nu sunt luate cu dorinta de a fi impotriva oamenilor, ci cu dorinta de a putea rezolva o problema a tarii care nu functioneaza, de a corecta abuzurile din anii anteriori, cand s-a dat mai mult decat poate tara sa sustina.

Suntem obligati sa luam aceste masuri pentru a corecta nedreptatile din ultimii 20 de ani. Fie ca vorbesc despre sistemul de pensii, fie ca vorbesc despre sistemul salarizarii unitare, fie ca vorbesc despre programele de asistenta sociala, fie ca vorbesc despre faptul ca prea mult in tara noastra s-a incurajat nemunca, in detrimentul muncii, iar acum noi suntem nevoiti sa corectam aceste lucruri.

Aceste lucruri se fac cu preturi politice majore, dar cred ca, poate, in ceasul al doisprezecelea, toti politicienii romani au inteles sau sper sa inteleaga ca nu se mai poate face politica doar pentru voturi", a spus Boc.

In opinia premierului, politicienii de astazi trebuie sa fie mai mult orientati spre ceea ce este nevoie sa faca tara si mai putin sa fie la alegerile viitoare, in caz contrar Romania neavand sanse sa iasa din criza economica.

"Eu sunt bucuros, multumit de faptul ca partidele din Coalitie au fost si sunt dispuse sa-si asume in acest moment masuri dure pentru Romania, masuri cu costuri politice, masuri care nu sunt pe placul multora, dar sunt atat de necesare dezvoltari tarii.

Si vreau sa ii asigur pe toti cei care astazi se uita la sondaje ca aceste sondaje, ca orice sondaje, sunt temporare si ca adevarata masura a rezultatelor muncii noastre se va vedea in 2012, cand partidele care au reusit sa treaca Romania prin criza si sa o duca spre dezvoltare economica vor fi acelea care vor fi castigatoare.

Acest lucru, repet, in folosul Romaniei si a romanilor care o duc mai greu astazi, dar cu asigurarea ca incepand de anul viitor lucrurile pot merge pe crestere economica si putem sa avem o crestere economica sanatoasa in anii ce urmeaza", a afirmat seful Guvernului. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#boc, #masuri, #austeritate, #guvern, #sindicate , #stiri Emil Boc