Boc: Nabucco e un proiect viabil

Joi, 25 Februarie 2010, ora 00:26
1353 citiri
Boc: Nabucco e un proiect viabil

Proiectul Nabucco este unul viabil si care trebuie sustinut pentru asigurarea securitatii energetice, Romania urmarind in acelasi timp si interconectarea sistemelor energetice cu cele ale statelor vecine, a afirmat premierul Boc, la summit-ul privind securitatea energetica, organizat la Budapesta.

El a aratat ca si domeniul energetic a fost grav afectat de criza economica, prin diminuarea volumului de investitii si amanarea unor proiecte in principal in sectorul de petrol si gaze, si a apreciat totodata ca ultima criza a gazelor, din 2009, impune identificarea de catre statele din centrul si estul Europei a unor solutii alternative pentru asigurarea securitatii energetice.

In opinia premierului, in actualul context este nevoie atat de un mecanism de anticipatie si reactie a unor astfel de crize la nivelul Uniunii Europene, cat si de o coordonare mai buna intre statele din regiune, cu un mai mare sprijin din partea UE.

Seful Guvernului a amintit ca Romania a incheiat recent intelegeri cu Georgia si Azerbaidjan pentru o colaborare trilaterala in sectorul energiei.

"Un alt obiectiv important pentru strategia energetica a Romaniei este extinderea interconectarii intre sistemele noastre energetice si cele ale statelor vecine, in sectorul gazelor si electricitatii", a adaugat Boc, facand referire in acest sens la colaborarea cu Ungaria privind interconectarea retelelor de gaze.

Premierul Emil Boc participa, in intervalul 24-25 februarie, la doua reuniuni organizate la Budapesta la nivel de sefi de Guvern, avand ca teme Dunarea si energia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#boc, #nabucco, #proiect, #energie, #gazoduct , #stiri Emil Boc