Boc, nemultumit de gradul de absorbtie a fondurilor UE

Duminica, 13 Martie 2011, ora 21:14
1707 citiri
Boc, nemultumit de gradul de absorbtie a fondurilor UE

Premierul Emil Boc le-a spus, duminica, primarilor PDL prezenti la Consiliul de Coordonare al PDL Bacau ca este nemultumit de gradul de absorbtie a fondurilor europene si le-a cerut sa faca tot posibilul pentru a intocmi proiecte ca sa primeasca finantari. 

Presedintele PDL le-a spus primarilor democrat-liberali prezenti duminica la Bacau ca la alegerile din 2012 cheia succesului o reprezinta atragerea fondurilor europene, promitandu-le "tot sprijinul legal" pentru a accesa acesti bani.

"Inca nu sunt multumit de gradul de absorbtie a fondurilor europene. S-au atras doua miliarde de euro in doi ani de zile, insa este prea putin, inca dureaza foarte mult procedura de licitatie si de implementare.

De aceea ma adresez primarilor sa-i ajutam legal cu expertiza si consultanta.

Guvernul a creat un mecanism prin care primarii care nu au fonduri pot sa faca imprumuturi la banca cu garantia statului fara a intra in plafonul de indatorare.

Aici va conta forta PDL in 2012. Am incredere in primarii PDL, iar noi ii vom spriji legal sa-si poata indeplini mandatul", a declarat Emil Boc.

Presedintele PDL a mai spus ca sunt la dispozitie patru miliarde de euro, fonduri care vor putea fi accesate prin Programul national de dezvoltare a infrastructurii.

Potrivit lui Boc, acesti bani vor putea fi cheltuiti pentru asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene, pentru realizarea de diguri de protectie impotriva inundatiilor si pentru realizarea de proiecte pe masura 3.2.2.

"Pe langa banii care se vor derula prin Programul national de dezvoltare a infrastructurii de la Uniunea Europeana, mai exista 11 miliarde de euro si depinde doar de noi ca acesti bani sa se intoarca in dezvoltarea tarii", a conchis Emil Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, #fonduri ue, #bani europeni, #grad de absorbtie , #stiri Emil Boc