Boc nu exclude disponibilizari in cadrul companiilor de stat

Vineri, 19 August 2011, ora 18:16
1438 citiri
Boc nu exclude disponibilizari in cadrul companiilor de stat

Prim-ministrul Emil Boc a spus ca in cadrul sistemului public se mentine principiul potrivit caruia va fi angajata o persoana pentru fiecare sapte care parasesc sistemul, insa disponibilizari ar putea avea loc in cadrul companiilor de stat cu pierderi. 

Premierul a aratat ca in textul acordului cu Fondul Monetar International nu este prevazut un numar de bugetari care trebuie sa paraseasca sistemul, ci doar mentinerea principiului conform caruia se face o angajare la sapte plecari din sistem, fie prin pensioanre, fie prin demisie, informeaza NewsIn.

"Asta nu inseamna ca la companii de stat, regii autonome, pentru a putea eficientiza activitatea ca sa nu mai produca pierderi, nu vor fi avute in vedere procese de analiza si restructurare la nivelul personalului", a declarat, vineri, Emil Boc.

Eventualele disponibilizari din sectorul economic de stat vor trebui propuse de catre ministerele care au in subordine companiile cu pierderi.

"Trebuie facute analize pe fiecare companie in parte pentru ca obiectivul nostru este ca aceste companii sa nu mai produca pierderi, deoarece aceste pierderi se deconteaza din buzunarul dumneavoastra si al fiecarui cetatean roman", a afirmat primul-ministru. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # disponibilizari, # companii de stat , #stiri Emil Boc