Boc: Nu exista nicio diferenta de viziune pe teme economice intre mine si presedinte

Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:54
1193 citiri
Boc: Nu exista nicio diferenta de viziune pe teme economice intre mine si presedinte

Premierul Boc a declarat vineri ca nu exista "niciun fel de diferenta" intre el si Traian Basescu pe subiecte economice, aratand ca impartaseste ipoteza presedintelui ca romanii vor simti "in buzunare" iesirea din criza de abia in 2012, relateaza NewsIn.

Iesind de la ministerul Muncii, un jurnalist l-a intrebat pe Boc cum se explica faptul ca el a declarat recent ca din a doua jumatate a acestui an romanii vor simti iesirea din criza, in timp ce presedintele sustine ca de abia de anul viitor se va intampla acest lucru, intrebarea vizand si faptul ca la Guvern se sustine ca se poate reduce CAS, in timp ce Traian Basescu a afirmat ca asa ceva nu este posibil.

"Nu exista niciun fel de diferenta de viziune (intre mine si presedinte, n.r.)", a replicat primul-ministru.

"Am spus de fiecare data ca nu imediat dupa ce vom iesi din recesiune se va resimti in buzunarele oamenilor cresterea economica.

Am spus sfarsitul anului, in 2012 este cel mai probabil sa se resimta aceasta crestere economica si in buzunarele romanilor.

Am fost si raman un om realist pentru ca am trecut prin doi ani cand am fost nevoit sa iau cele mai nepopulare masuri din punct de vedere politic.

Stiu ce eforturi au facut romanii si profit de ocazie pentru a multumi tuturor romanilor pentru faptul ca fara efortul lor Romania nu ar fi iesit din recesiune.

Dar am facut ce a trebuit si acum putem spera ca trecand de la minus pe plus spre sfarsitul anului si in 2012 sa simtim si in buzunare efectele acestei cresteri economice", a mai detaliat el.

Seful Executivului a fost intrebat apoi cand si daca se va micsora CAS.

"Dupa primul semestru vom face o analiza la nivelul Guvernului cu privire la incasarile din buget si atunci vom lua decizia cu privire la acest aspect", a spus Boc. 

#emil boc, # presedintele romaniei, # iesirea din criza , #stiri Emil Boc