Boc nu intentioneaza sa demisioneze

Joi, 20 Mai 2010, ora 09:28
1316 citiri
Boc nu intentioneaza sa demisioneze

Premierul Emil Boc va mentine dialogul cu sindicatele privind reducerea cheltuielilor bugetare, dar nu intentioneaza sa demisioneze, considerand ca un asemenea gest ar conduce la instabilitate politica si ar amana aplicarea unor masuri necesare pentru societate, potrivit Guvernului, precizeaza Mediafax.

"Guvernul este deschis spre dialog social si vor avea loc si in perioada urmatoare intalniri cu sindicatele.

Primul-ministru nu are in acest moment optiunea demisiei, nu si-a scris demisia, nu exista nicio demisie in alb incuiata prin vreun sertar, dimpotriva primul-ministru si Guvernul au ca prioritate scoaterea tarii din criza.

Cred ca in acest moment o demisie a primului-ministru sau a Guvernului nu ar face decat sa arunce tara in instabilitate politica, care ar duce chiar poate la amanarea acestor masuri pe care trebuie sa le ia Guvernul acum, iar orice amanare a masurilor nu ar face decat sa arunce pe umerii romanilor povara unor decizii si mai grele pentru viitor", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. 

Ea a precizat ca reprezentantii Executivului vor avea in perioada urmatoare o intalnire cu partenerii sociali, dar nu in cursul zilei de miercuri, 19 mai. 

Mitingul de protest organizat miercuri de cele cinci confederatii sindicale in fata cladirii Guvernului s-a incheiat in jurul orei 13.00, cu mesajul ca pe 31 mai va fi declansata greva generala.

Liderii sindicali au estimat ca la mitingul din Piata Victoriei au participat peste 50.000 persoane, in timp ce Jandarmeria a anuntat ca au fost aproximativ 30.000 participanti.

La finalul mitingului, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca se asteapta sa fie chemat la Guvern, atat el, cat si ceilalti lideri sindicali, insa deocamdata nu i-a invitat nimeni oficial.

#boc, #bugetare, #cheltuieli, #demisie , #stiri Emil Boc