Boc: Nu sunt de acord cu dublarea contributiilor pentru drepturile de autor in 2011

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:18
1242 citiri
Boc: Nu sunt de acord cu dublarea contributiilor pentru drepturile de autor in 2011

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca nu este de acord cu dublarea, in 2011, a contributiilor de asigurari sociale pentru drepturile de autor, prevazuta in proiectul de OUG supusa dezbaterii publice pe site-ul SGG, potrivit Newsin.

"Acel proiect, desi are multe puncte viabile despre care am vorbit, cum ar fi baza de calcul a contributiilor care sa fie unificata, din punctul meu de vedere nu sunt de acord cu dublarea, pentru anul 2011, a contributiilor de asigurari sociale pentru drepturile de autor.

Nu s-a discutat acest lucru in Guvern, de aceea consider ca dezbaterea publica care va avea loc in continuare pe marginea proiectului, sa tina cont de faptul ca Guvernul nu si-a insusit punctul de vedere de majorare, in sensul dublarii contributiilor pentru drepturile de autor incepand cu 2011", a declarat Boc.

Premierul a precizat ca celelalte componente ale proiectului, care vizeaza unificarea bazei de calcul a contributiilor, "reprezinta un progres".

Emil Boc a spus ca proiectul de OUG a fost elaborat de Ministerul Finantelor si a fost supus dezbaterii publice, desi nu a fost discutat in prealabil in Guvern.

Proiectul de OUG invocat de seful Executivului prevede majorarea contributiilor sociale.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice pe pagina de internet a SGG, contributia la bugetul de pensii ar urma sa creasca de la 10% la 24,43%, contributia de asigurari de sanatate - de la 5% la 8,35% si cea la bugetul de somaj - de la 0,5% la 0,78%.

Masura ar urma sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2011. 

#asigurari, #autor, #boc, #contributii, #de, #drepturi, #sociale , #stiri Emil Boc