Boc: Pensiile nu vor mai fi platite pe termen mediu si lung

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 10:30
1191 citiri
Boc: Pensiile nu vor mai fi platite pe termen mediu si lung

Pensiile nu vor mai putea fi platite in Romania pe termen mediu si lung, iar suma totala care va trebui transferata de la bugetul de stat catre pensii va urca de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro, deoarece actualul sistem nu este sustenabil si trebuie revizuit, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a aratat, intr-un discurs sustinut in Senat, ca in aceste conditii deficitul cheltuielilor cu pensiilor va urca de la 3,1% din PIB la 6% din PIB.

"Pensiile parlamentarilor dispar, dar nu cred ca acest lucru ne deranjeaza.

Vremea privilegiilor a trecut, iar textul constitutional conform caruia toti sunt egali in fata legii trebuie aplicat si in privinta pensiilor", a spus Boc senatorilor.

Senatul a decis, luni, sa-l invite, "institutional" si constructiv, pe premierul Emil Boc la dezbaterile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice.

"As vrea sa precizez ca invitatia este, evident, o invitatie pe care o facem la modul institutional, dar si la modul constructiv. Nu este vorba de o chestiune politica.

Este necesar ca primul-ministru sa fie prezent la un moment atat de important.

Va rog sa-i transmiteti invitatia noastra de a fi prezent in cadrul dezbaterii, cand va considera ca este util si posibil", a declarat, luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #pensii, #plata , #stiri Emil Boc