Boc: personalul medical este redistribuit

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 22:39
1181 citiri
Boc: personalul medical este redistribuit

Premierul Emil Boc a spus, sambata, ca personalul medical din spitalele care au fost inchise la 1 aprilie va fi redistribuit, iar intrebat ce se va intampla cu angajatii TESA din unitatile sanitare respective, el a raspuns: "Daca va pierdeti locul de munca, cine are grija de dumneavoastra?".

Premierul Emil Boc a fost intrebat, sambata, pe santierul autostrazii Deva-Orastie de la Turdas, cum comenteaza nemultumirile oamenilor fata de inchiderea spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Reforma in sanatate trebuie finalizata. Eu cred ca avem nevoie de spitale performante in care sa fie salvate cu adevarat vietile oamenilor.

Tot personalul medical este redistribuit, potrivit legii. Cu alte cuvinte, cei care opteaza pentru redistribuire au locul asigurat in sistem, deja prima etapa a fost incheiata.

Acum este etapa a doua in judetele limitrofe si va fi a treia etapa la nivel national, pentru ca tot personalul medical sa-si poata pastra locul de munca", a raspuns Boc.

De asemenea, premierul a fost intrebat ce se va intampla cu personalul TESA din aceste spitale inchise, angajati care nu au fost redistribuiti si nici nu pot intra in somaj.

"Daca va pierdeti locul de munca, cine are grija de dumneavostra?", i-a raspuns Boc jurnalistului care i se adresase. 

#inchidere spitale, #emil boc, #redistribuire, #medici, #somaj , #stiri Emil Boc