Boc: poate la alegeri, vom spune ca PDL a scos Romania din criza

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 23:31
1360 citiri
Boc: poate la alegeri, vom spune ca PDL a scos Romania din criza

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, joi seara, la Arad, ca PDL guverneaza tara "in cea mai grea perioada din ultimii 60 de ani", insa si-a exprimat speranta ca "tot raul va fi spre bine" si "poate va fi sansa PDL ca in 2012" sa spuna ca a fost partidul care a scos Romania din criza, potrivit Mediafax. 

Premierul Emil Boc a declarat, in fata a peste 1.500 de participanti la Consiliul de Coordonare al organizatiei municipale PDL Arad, ca "nu e o placere" pentru el sa ia decizii care afecteaza viata oamenilor si a membrilor partidului, de multe ori criticati de opinia publica.

"Nu e o placere pentru mine sa iau decizii care afecteaza viata oamenilor, va afecteaza si pe dumneavoastra, ca membri ai PDL, prin diversele pozitii pe care le aveti. Ma doare sufletul de multe ori, pentru ca stiu ca oamenii din PDL trebuie sa suporte criticile si apostrofarile din partea romanilor", s-a adresat Boc participantilor.

El a spus ca nu este vina PDL ca Romania se afla in criza, explicand ca inclusiv tarile bogate din Uniunea Europeana, precum Germania sau Franta, au anuntat programe de austeritate pentru reducerea cheltuielilor cu zeci de miliarde de euro.

Premierul a spus ca, in 2011, Romania va avea o crestere economica "de cel putin 1,5-2 la suta", iar deficitul bugetar va fi redus la 4,4 la suta din PIB, fata de 7,8 la suta cat va fi in 2010. Boc a afirmat ca anul viitor, in urma deficitului estimat, Romania va trebui sa imprumute 5,7 miliarde de euro pentru acoperirea cheltuielilor.

El a spus ca dupa anul 2008 "banii nu se mai gasesc asa usor" pentru ca Romania sa se imprumute, iar tari precum Spania sau Grecia nu au reusit sa se imprumute de pe piata europeana.

"Banii ce vor fi imprumutati vor trebui sa mearga acolo unde vor produce mai multi bani pentru economie, respectiv in investitii si crearea locurilor de munca", a spus premierul. Emil Boc a afirmat ca "PDL guverneaza aceasta tara in cea mai grea perioada din ultimii 60 de ani".

"Dar poate tot raul spre bine. Poate va fi sansa PDL ca in 2012, la alegeri, sa spuna ca a fost partidul care a scos Romania din criza", a spus Boc. Referitor la noua lege a pensiilor, premierul a declarat ca ea nu va conduce la scaderea acestor venituri, iar pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei.

El a criticat atitudinea opozitiei "care tot ce ofera sunt solutii populiste, ca si cand mergi la medic si, in loc sa iti prescrie un medicament care sa te vindece, iti da unul care agraveaza boala".

Boc a cerut PNL si PSD sa ofere "solutii alternative credibile la criza economica". Liderul PDL a participat, timp de aproximativ 30 de minute, la sedinta organizatiei municipale Arad a partidului, iar in deschiderea discursului a cantat, pe scena, imnul PDL, impreuna cu ceilalti participanti.

El a primit o iconita din partea unui preot din judetul Arad si i-a salutat pe colegii de facultate pe care i-a recunoscut printre participanti. Emil Boc a felicitat organizatia PDL Arad, afirmand ca "este cea mai performanta organizatie politica din Romania".

"Va multumesc ca ati trimis un om performant in pozitia de lider al senatorilor, care confirma si acum, in functia de ministru de Interne - ma refer la Traian Igas", le-a spus Boc liderilor PDL Arad. 

#boc, #alegeri, #pdl, #criza , #stiri Emil Boc