Boc, Pogea si reprezentantii bancilor discuta despre "Prima Casa"

Joi, 28 Mai 2009, ora 12:20
1212 citiri
Boc, Pogea si reprezentantii bancilor discuta despre "Prima Casa"

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, se intalnesc la ora 12.00, la Guvern, cu reprezentantii bancilor interesate sa participe la programul "Prima Casa", relateaza NewsIn.

Guvernul a modificat in sedinta de miercuri actul normativ referitor la statutul Fondului de Garantare, astfel incat sa poata garanta si creditele pentru achizitionarea de locuinte.

Statul va lucra cu toate bancile care vor raspunde cerintelor impuse de Guvern: sa aiba reprezentare nationala, sa nu solicite un avans mai mare de 5% la contractarea creditului pentru achizitionarea unei locuinte si sa perceapa dobanzi sub cele practicate in acest moment pe piata, a declarat premierul Emil Boc.

Bancile vor fi selectate in urma unei licitatii organizate de Ministerul Finantelor.

Prin alocarea celor 100 de milioane de euro pentru acest program, prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare totala de un miliard de euro.

Statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 de euro pentru ca pretul mediu de achizitionare a unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 de euro, a precizat premierul in urma cu cateva zile. 

#credite, #dobanzi, #imprumut, #licitatii , #stiri Emil Boc