Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Joi, 11 Martie 2010, ora 11:44
1125 citiri
Boc: Politica ANRE este sa mentina nemodificat pretul gazelor in 2010

Politica Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este de a mentine pretul gazelor naturale nemodificat pe parcursul intregului an 2010, iar Guvernul nu a primit pana in prezent alte informatii in acest sens, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

"Politica ANRE este sa nu creasca pretul la gaze in 2010, eu nu am primit o alta informatie. ANRE este cea care dirijeaza activitatea, dar eu nu am o alta informatie", a raspuns Boc unei intrebari a presei privind posibilitatea majorarii pretului la gazele naturale, precizeaza Mediafax.

Banca Nationala a Romaniei ia in calcul, in scenariul de baza privind prognoza de inflatie prezentat la inceputul lunii februarie, o crestere a tarifelor in acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate si 5,2% la energie termica, cu exceptia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimarile anterioare realizate de banca centrala.


Banca centrala anticipeaza o variatie a preturilor administrate de 5,6% in 2010, fata de estimarea anterioara, prezentata in luna noiembrie, care indica o crestere la aceasta categorie de numai 2,7%.


In aceste conditii, preturile administrate vor avea o contributie de 1,1 puncte procentuale la inflatia prognozata pentru acest an, de 3,5%.


De altfel, preturile la energie electrica si termica s-au scumpit deja la inceputul acestui an, in timp ce la pretul gazelor declaratiile autoritatilor sunt contradictorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#boc, # politica, # anre, # energie, # pret gaze , #stiri Emil Boc