Boc: "Prima Casa" are 25.000 de beneficiari

Marti, 27 Iulie 2010, ora 23:09
1752 citiri
Boc: "Prima Casa" are 25.000 de beneficiari

Aproape 25.000 de familii au beneficiat, pana in prezent, de garantiile oferite de stat pentru programul "Prima Casa", cele mai multe cereri fiind pentru apartamente de doua camere, a declarat, marti, la Targoviste, premierul Emil Boc, transmite NewsIn. 

Prim-ministrul a mentionat ca statul a oferit garantii de peste un miliard de euro.

"Sunt garantii de peste un miliard de euro acordate, aproximativ 25.000 de beneficiari. Cele mai multe sunt apartamentele cu doua camere, care au fost solicitate", a precizat Emil Boc. Seful Guvernului a adaugat ca Guvernul asteapta ca bancile sa implementeze programul pentru constructia locuintelor.

"In momentul de fata, asteptam ca bancile sa implementeze si constructia locuintelor de la zero. Au fost semnate cu 12 banci conventii pentru implementarea acestui program. Sper ca bancile sa puna produsul la dispozitia oamenilor cu garantia statului de 75.000 de euro, garantie pentru cei care-si construiesc locuintele de la zero", a spus Boc.

El a adaugat ca procedura pentru construirea de locuinte este mai indelungata pentru ca autorizatia de constructie se elibereaza in cateva luni si aceasta este necesara pentru obtinerea garantiei.

"Durata a fost mai lunga aici pentru ca beneficiarii trebuie sa mearga cu autorizatia de constructie emisa de autoritatile locale la banca, dupa care sa intre in proceduri, iar emiterea autorizatiei poate dura cateva luni de zile", a precizat premierul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #program, #prima, #casa, #apartamente, #beneficiari , #stiri Emil Boc