Boc: Prioritatea este sa implementam cele 14 miliarde de euro din fonduri UE

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:26
1143 citiri
Boc: Prioritatea este sa implementam cele 14 miliarde de euro din fonduri UE

Premierul Emil Boc l-a asigurat vineri pe comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, ca prioritatea Romaniei o reprezinta implementarea proiectelor de 14 miliarde de euro din fonduri europene pe care le are in lucru, relateaza NewsIn.

"In acest moment, prioritatea pe care o are Romania este sa implementeze cele 14 miliarde de euro din fonduri europene, pe care le are in lucru. Romania a reusit sa recupereze problemele legate de depunere de proiecte, de aprobare de proiecte si chiar de semnare de proiecte europene. Are insa o problema majora cu implementarea de catre autoritatile locale si nationale a fondurilor europene", a afirmat premierul, la finalul intrevederii cu Hahn.

Boc a anuntat ca, pentru reglementarea situatiei, a fost infiintat noul minister al Afacerilor Europene si au fost adoptate masuri pentru delimitarea atributiilor intre diversele structuri responsibile de absorbtia fondurilor.

"Am discutat cu comisarul Hahn intentia guvernului ca la sfarsitul anului 2011 sa inceapa procesul de realocare a unor fonduri europene pentru programe care s-au demonstrat a fi viabile si solicitate de economia romaneasca - m-am referit la posibilitatea ca in 2012, Romania sa utilizeze bani europeni pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit", a mai spus premierul.

El i-a multumit comisarului european pentru atitudinea corecta in problema absobtiei fondurilor europene.

"Romania este un sustinator al politicilor de coeziune in Europa si speram ca in viitorul exercitiu bugetar aceste resurse financiare sa fie alocate si Romania sa fie in continuare o beneficara a politicilor de coeziune pe care le are UE", a incheiat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fond european, #fond ue, #bani europeni, #absortie fond, #Johannes Hahn , #stiri Emil Boc