Boc promite sprijin IMM-urilor pentru a putea accesa credite

Joi, 26 Februarie 2009, ora 16:28
2209 citiri
Boc promite sprijin IMM-urilor pentru a putea accesa credite

Premierul Emil Boc a declarat joi, in timpul unei vizite la Radauti, ca Executivul doreste sa sprijine IMM-urile, prin posibilitatea acestora de a lua credite de la banci.

 

"Dorim sa sprijin si mediul de afaceri prin sustinerea IMM-urilor, prin posibilitatea de a avea credite prin banci, atat cele care au filiale in Romania, cat mai ales prin CEC si Eximbank, care vor fi capitalizate, astfel incat mediul investitional sa beneficieze de un parteneriat cu Guvernul Romaniei in vederea realizarii obiectivelor pe care le avem", a spus premierul.

El a precizat ca Guvernul are ca preocupare majora sustinerea investitiilor, mentinerea si creare de noi locuri de munca.

"M-am bucurat sa vad ca aici, in conditii de criza economica, un puternic grup economic, Egger, investeste, in acest an numai, 53 de milioane de euro. Asta inseamna ca valoarea totala a investitiei este de peste 300 de milioane de euro, cu peste 500 de locuri de munca. Este un semn de responsabilitate din partea investitorilor", a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc a participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din judetene Suceava, Botosani si Neamt.

La intalnire a participat si ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Vasile Blaga, in cadrul intalnirii fiind semnate noua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro.

#Boc, #imm, #credite, #banci , #stiri Emil Boc