Boc: reducerea TVA la alimentele de baza nu ar duce la scaderea preturilor

Luni, 28 Martie 2011, ora 22:45
1466 citiri
Boc: reducerea TVA la alimentele de baza nu ar duce la scaderea preturilor

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza nu are acoperire bugetara si ca toti specialistii consultati au spus ca aplicarea acestuia nu duce la scaderea preturilor la alimente, informeaza Mediafax.

"Proiectul privind reducerea TVA va veni la Camera Deputatilor si, din nefericire, nu are acoperire bugetara. Toti specialistii consultati au spus ca nu conduce la scaderea preturilor, asa cum am dori in perspectiva, sa scada pretul la alimentele de baza", a afirmat Boc, dupa intalnirea cu deputatii PDL.

El a spus ca trebuie gasite solutii de stimulare economica prin care, in mod real, sa se ajunga la scaderea preturilor, mentionand, in acest sens, ca la PDL a discutat despre un set de masuri care sa asigure piata alimentara din Romania, "pornind de la depozitele agricole, de la cadastru teritoriului, la sprijinirea intreprinzatorilor agricoli".

"Deci masuri concrete, nu solutii care nu duc la scaderea preturilor. Expertii economici consultati ne-au spus ca scaderea TVA la produsele alimentare de baza nu va insemna ca vor scadea imediat preturile al alimente", a adaugat Boc. 

#reducere tva alimente de baza, #tva, #alimente de baza, #emil boc, #scaderea preturilor , #stiri Emil Boc