Boc: Romania a redevenit locul unde merita sa investesti

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:00
1375 citiri
Boc: Romania a redevenit locul unde merita sa investesti

Premierul Emil Boc a afirmat miercuri ca politicile fiscal-bugetare ale Guvernului si cele monetare ale BNR au restabilit echilibrele macroeconomice si au facut din Romania o tara atractiva pentru investitii, relateaza NewsIn.

Primul-ministru a reafirmat hotararea guvernului sau de a nu incetini ritmul reformelor si de a nu ceda populismului, chiar si in preajma unui an electoral, astfel incat iesirea din criza sa nu fie periclitata.

"Romania are stabilitate macroeconomica, are stabilitate politica, guvernamentala si are o stabilitate a coalitiei.

Determinarea Guvernului Romaniei este foarte clara: niciun pas inapoi pe drumul reformelor incepute, vointa clara si ferma pentru accelerarea lor si eliminarea oricarui risc de populism", a declarat Boc la Conferinta "Finance 2011", organizata de Fundatia Forum Invest.

Totodata, Boca sustinut ca Executivul intentioneaza sa promoveze in continuare o politica sustinuta de investitii.

In acest sens, premierul a mentionat cele 20 de proiecte initiate in parteneriat public-privat si a spus ca acestea reprezinta o sansa majora de dezvoltare a Romaniei.

"Un regim extrem de restrictiv al Eurostatului sau a altor mecanisme din UE aplicate Romaniei, in comparatie cu ce s-a facut pana acum in UE ar putea incetini implementarea proiectelor de parteneriat public-privat. Spun asta pentru ca Romania are un potential mare de investitii in acest domeniu", a adaugat el. 

#boc, #emil boc, #guvern, #investitii in romania, #politici monetare bnr, #politicile fiscal-bugetare , #stiri Emil Boc