Boc: Romania ajunge ca Grecia, daca renunta la reforma

Vineri, 12 Martie 2010, ora 16:47
1738 citiri
Boc: Romania ajunge ca Grecia, daca renunta la reforma

Premierul Boc a cerut sindicatelor sa inteleaga ca nu isi permite luxul de a renunta la legile salarizarii si pensiilor, necesare pentru reformarea statului, si ca in caz contrar cheltuielile publice vor scapa de sub control, iar Romania va ajunge intr-o situatie economica dificila similara Greciei.

"Daca oprim reforma, pe termen mediu ajungem in situatia Greciei.

Sustin dialogul social si sunt de acprd ca legile salarizarii si pensiilor pot fi imbunatatite, dar trebuie aplicate", a spus Boc la finalul discutiei cu sindicatele, citat de Mediafax.

Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc, in discutia de la Guvern, ca Legea salarizarii unitare a fost aplicata eronat, iar profesorii cu salarii de 800-900 lei au pierdut din venituri in timp ce procurorii si judecatorii , "aflati in varful piramidei", au beneficiat de majorari salariale.

Ei i-au cerut premierului sa corecteze aceste erori, aratand ca modul in care a inceput sa fie aplicata Legea salarizarii a avut un efect contrar principiilor acestei legi.

In urma discutiei de la Guvern s-a convenit ca sindicalistii sa se intalneasca, saptamana viitoare, cu reprezentanti ai ministerelor Muncii, Finantelor, Internelor si Justitiei, pentru discutii legate de amendamentele lor la actele normative privind salarizarea unica si pensiile, urmand ca rezultatele sa fie evaluate ulterior cu premierul Emil Boc.

Aproximativ 200 de sindicalisti de la Confederatia "Cartel Alfa" au pichetat, vineri, sediul Guvernului, nemultumiti de incoerenta Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar si de modul in care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.

La pichet au participat sindicalisti atat din sectorul bugetar, cat si din cel economic, din Bucuresti si judetul Ilfov. 

#boc, #grecia, #reforma, #romania , #stiri Emil Boc