Boc: salariile directorilor vor fi plafonate la nivelul din 2010 si in regiile locale

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 17:22
998 citiri
Boc: salariile directorilor vor fi plafonate la nivelul din 2010 si in regiile locale

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor Finantelor si Justitiei sa se asigure ca indemnizatiile directorilor din regiile autonome si companiile de la nivel local vor ramane plafonate la nivelul din 2010, dupa modelul aplicat in cazul regiilor si companiilor de la nivel central, informeaza Mediafax.

Solicitarea a fost adresata in sedinta de miercuri a Guvernului.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, Executivul a anuntat ca salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Pana in prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin care indemnizatiile directorilor generali sa fie plafonate si pe parcursul anului 2011, dar a sustinut ca reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor nationale vor primi in continuare indemnizatii plafonate, cel putin pana la aprobarea noilor BVC, in baza unui mandat acordat ministrilor, dar fara o ordonanta de mentinere a remuneratiei la nivelul din 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, # salarii, # directori, # regii locale , #stiri Emil Boc