Boc: scadem TVA daca vom gasi alternativa

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 18:49
1392 citiri
Boc: scadem TVA daca vom gasi alternativa

Taxa pe Valoarea Adaugata poate fi scazuta numai daca vor fi gasite masurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele masuri vor fi acceptate de Parlament, pentru ca doar impozitarea pensiilor nu este suficienta, a declarat la Tulcea, Emil Boc, potrivit Mediafax.

La finalul sedintei Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Tulcea, premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti daca este posbil ca in perioada imediat urmatoare Guvernul sa decida scaderea TVA.

"Daca vom gasi o masura alternativa si acea masura va putea fi aprobata de Parlament, se va face. In acest moment, lucram la foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multa vreme, si pana la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra in continuare.

Repet, cu aceasta dubla conditie: sa gasim masurile care se pun in locul TVA si pe de alta parte acele masuri sa fie acceptate de catre Parlament", a spus Boc. El a sustinut ca impozitarea tuturor pensiilor nu poate acoperi cuantumul veniturilor pe care TVA le aduce la bugetul de stat.

"Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acopera in totalitate cresterea TVA. In consecinta, vor trebui si alte masuri avute in vedere si de analizat", a sublinat premierul.

El a spus ca prin impozitarea tuturor pensiilor TVA poate fi redus cu "cateva procente", insa tot ramane o parte care trebuie acoperita in continuare prin alte masuri, in acest sens Guvernul avand in lucru mai multe "scenarii".

Emil Boc nu a vrut sa raspunda jurnalistilor care cereau precizari clare referitoare la termenele la care s-ar putea reduce TVA, precum si la masurile alternative pe care le ia in calcul.

"De la mine nu veti smulge date, termene, zile, va pot spun doar ce avem in vigoare astazi, v-am spus doar, ca perspectiva, ce se poate analiza si la ce se poate lucra", a spus Boc.

Premierul a reiterat ca la momentul la care s-a decis majorarea TVA nu exista alta solutie.

"N-a fost si nu este o bucurie pentru nimeni majorarea TVA, dar la acel moment nu am avut nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere politic, imediat o alta solutie decat aceasta, asta este realitatea", a mai spus Boc. 

#boc, #tva, #taxe, #venituri, #buget, #stat , #stiri Emil Boc