Boc solicita ministerelor mai multa atentie la licitatiile publice

Luni, 10 Mai 2010, ora 10:00
1573 citiri
Boc solicita ministerelor mai multa atentie la licitatiile publice

Premierul Emil Boc a declarat duminica seara ca le-a cerut tuturor ministrilor sa fie "extrem de atenti" la licitatiile publice pe care le gestioneaza si sa supravegheze personal achizitiile publice care urmeaza a fi facute, pentru a se restrange cheltuielile nejustificate, informeaza NewsIn.

"In materia licitatiilor publice, am atras atentia tuturor ministrilor sa fie extrem de atenti la toate licitatiile publice pe care le gestioneaza, sa fie extrem de atenti la orice achizitie pe care-o pune pe SEAP, in sistemul electronic de achizitii.

Chiar personal am fost nevoit sa intervin si sa anulez o licitatie de 100.000 de euro, daca nu gresesc, pentru unele cercetari sociologice cu privire la impactul asupra populatiei a unor masuri.

Le-am cerut tuturor membrilor Cabinetului sa supravegheze personal, inclusiv la agentiile din subordine, ce achizitii publice vor fi facute in continuare si sa le restranga la minimum la cele necesare", a sustinut Boc, vorbind despre "taierea cheltuielilor nejustificate".

Presedintele Traian Basescu a sustinut joi ca este necesara modificarea legislatiei privind achizitiile publice in sensul "transparentizarii" modului in care sunt atribuite contractele publice.

Ulterior, premierul Emil Boc a dispus anularea unei licitatii organizate de SGG pentru realizarea unui studiu de evaluare a masurilor luate de Guvern, dupa ce presa a relatat despre acesta, si a cerut ca suma alocata pentru contractarea studiului sa fie redirectionata spre investitii.

"Prim-ministrul Emil Boc a dispus anularea organizarii licitatiei pentru achizitionarea serviciului de cercetare sociala , publicat in data de 6 mai 2010 in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), cu numarul de participare 99564 si redirectionarea fondurilor alocate catre buget, pentru investitii publice", a anuntat Guvernul, prin intermediul unui comunicat de presa remis joi seara, dupa declaratia presedintelui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#boc, #licitatii, #ministere, #publice , #stiri Emil Boc